شرکت داروسازی پارس حیان، تولید کننده برتر به انتخاب انجمن داروسازان ایران
درد مفاصل و راهکارهایی برای مقابله با آن

درد مفاصل و راهکارهایی برای مقابله با آن

درد مفاصل و علل شایع آن

درد مفاصل می‌تواند از التهاب در هر یک از اجزای مفصلی اعم از غضروف، استخوان، لیگامنت، تاندون و ماهیچه منشاء گیرد و می‌تواند خفیف یا شدید باشد تا حدی که باعث محدودیت حرکت شده و تحمل وزن را بسیار دردناک کند.

درد مفاصل می‌تواند علل متفاوتی داشته باشد. شایع‌ترین علت آن می‌تواند آسیب وارده به لیگامنت‌ها، استخوان‌ها و تاندون‌ها، آرتروز مفاصل و روماتیسم مفصلی، عفونت و التهاب کیسه‌های مفصلی است. در موارد بسیار نادر دلایلی مانند رشد تومور در مفاصل، یا ابتلا به بیماری‌های مقاربتی مانند کلامدیا و سوزاک هم می‌تواند باعث این درد شود.

درد مفاصل می‌تواند با علائم و نشانه‌هایی همراه باشد از جمله قرمزی و تورم در ناحیه مفصل، حس گرگرفتگی در مفصل، لنگیدن، قفل شدن و محدودیت دامنه حرکتی مفصل و ضعف در آن.

راهکارهایی برای کاهش درد مفاصل

پس از تشخیص علل درد مفصل، راهکار درمانی آن می‌تواند شامل تجویز دارو همراه با دستورالعمل‌های مراقبتی خاص و فیزیوتراپی باشد. در موارد حاد نیز ممکن است انجام جراحی برای درمان آن لازم باشد.

راهکارهای مراقبتی برای کاهش درد مفصل می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • معاینه دوره‌ایی و منظم توسط پزشک با هدف غربالگری جهت شناسایی زودهنگام بیماری‌هایی مانند پوکی استخوان، سرطان و افسردگی
  • مطالعه و یادگیری فرایندهای تشخیص و درمان با هدف کنترل استرس
  • انجام فعالیت‌های ورزشی روزانه، اعم از فعالیت‌های هوازی و تقویت کننده
  • مصرف مواد غذایی مقوی
  • کاهش وزن در صورت داشتن اضافه وزن

داروی درد مفاصل:

بر حسب علل زمینه‌ایی درد، انواع مختلفی از داروی درد مفاصل ممکن است تجویز شود. از جمله داروهای موضعی و خوراکی غیر استروئیدی ضد التهاب، کپسایسین موضعی، سیمبالتا (دولوکستین)، تزریق موضعی استروئید و تزریق اسید هیالورونیک. در کنار دارو، چنانچه فرد مبتلا به بیماری سیستمیک باشد، ممکن است داروهایی جهت تغییر عملکرد سیستم ایمنی نیز تجویز شود.

فیزیوتراپی:

عمدتا با هدف تقویت عملکرد مفاصل و محدوده حرکتی، روان‌تر کردن مفصل و تقویت عضلات اطراف آن فیزیوتراپی انجام می‌شود. بر حسب شرایط بیمار ممکن است فرد نیاز به استفاده از واکر، آتل یا بندهایی جهت کنترل و بهبود عملکرد مفصل داشته باشد.

استفاده از طب مکمل و جایگزین:

در طب سنتی نیز انواع راهکارهای مختلف برای کاهش انواع دردها وجود دارد. از جمله استفاده از یوگا، انجام حرکات تای‌چی یا طب سوزنی.

همچنین گزارشاتی مبنی بر تاثیر برخی مکمل‌های غذایی در روند بهبود آسیب‌های غضروفی مانند اُستئوآرتریت وجود دارد. لذا در افرادی که دچار دردهای خفیف مفصلی هستند، استفاده از این مکمل‌ها می‌تواند در کاهش درد مفید باشد. این مکمل‌ها می‌توانند در کاهش دردهای مزمن مفاصل که عمدتا با استفاده از قرص درد مفاصل مانند استامینوفن و ایبوپروفن کنترل می‌شوند نیز مفید باشند.

بر اساس گزارش‌های مختلف مکمل‌های تغذیه‌ای حاوی موادی مانند زردچوبه به علت وفور ماده کورکومین، اس-ادنوزیل متیونین (SAMe)، کندر هندی (Boswellia)، روغن آووکادو و سویا، روغن ماهی به علت وفور امگا 3 و متیل‌سولفونیل‌متان (MSM) می‌توانند در کاهش درد مفاصل مفید باشند.

اینفلامید و کاهش درد مفاصل

مکمل تغذیه‌ای اینفلامید، فرآورده طبیعی برگرفته از سه ترکیب اصلی کورکومین، بروملئین و بوسولیک اسید است که با دارا بودن خواص ضد التهابی باعث کاهش التهابات و تسکین دردهای مفصلی،
جلوگیری از تخریب مفاصل و غضروف ها و بهبود وضعیت حرکتی و خشکی مفاصل می‌شود. برای آشنایی بیشتر با این مکمل غذایی به محصول اینفلامید در وب سایت نوتراکس مراجعه کنید.

product category filter 01